Boot Colombia Organic

Boot Colombia Organic

Toegankelijk, zeer aromatisch, volle en stevige zoetheid, caramel en chocolade, sprankeling van zoet fruit, zeer gebalanceerd, fruitige nasmaak. Passend voor elk moment van de dag. 

Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om organische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. Kachalu betekent ‘hoop’. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu koffie verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie onder honderden inzendingen. Ook in 2007 behoorde de koffie tot de beste 15 koffiesoorten tijdens de befaamde SCAA – conventie in de USA. De koffieboer krijgt circa 45 % meer voor deze koffie betaald dan de gangbare koffieprijzen. Een percentage van de opbrengst wordt gestoken in organic koffie educatie en kwaliteitsverhogende scholingsprojecten in het Kachalu koffiegebied.

Specificaties

Land van herkomst:
Colombia, district Santander

Koffiesoort:
100% Arabica, variëteiten typica, caturra, Colombia

Koffieplantage:
Kachalu boerenorganisatie. De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud tussen 1100 en 1900 meter, provincie Santander, Oiba.

Certificaat:
Organic, EKO, Rainforest

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Merk: Boot koffie
  • Model: 1kg
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 26,50
  • Excl. BTW: € 25,00

Tags: Boot, Specialtycoffee, Colombia, Organic